Fanny Ollas

Idet du går inn i Mental Landscapes av den svenske kunstneren Fanny Ollas, trer du inn i en verden som intensiveres av de levende fargene, lydene og skulpturene i rommet. Skulpturene er laget i leire og tekstiler, og det dreier seg om gjenstander man kjenner igjen fra de ulike rommene i et hus. Gjennom Fanny Ollas’ bruk av rød, blå og svart, samt den overdrevne fordreiningen av gjenstandene, gir rommets atmosfære uttrykk for en sinnstilstand ute av balanse. I sitt arbeid som kunstner bruker Fanny leire som en form for terapi, og hun utforsker visuell fortellerkunst som middel for å gi form til de tingene vi føler men ikke er i stand til å uttrykke.

Fanny Ollas Mental Landscapes Black Boxes 2018

BIOGRAFI
Fanny Ollas (f. 1984, Sverige) er en svensk kunstner og designer bosatt i Stockholm. Hun arbeider hovedsakelig med keramikk og tekstil og har bakgrunn i mote. I 2015 endret hun karriere og tok steget fra moteverdenen til å arbeide med keramikk og skulptur.

Fanny er interessert i kunsthåndverk i relasjon til psykologi og hvordan vi kan kommunisere gjennom objekter og materialer. Hun kommer ofte tilbake til eksistensielle spørsmål og mentale erfaringer, og bruker historiefortelling samt en leken og fargerik estetikk for å tilnærme seg temaene. Hennes arbeider kan beskrives som å vandre inn i surrealistiske landskap preget av det uskyldige og det eventyraktige, det mørke og det melankolske. Ollas driver også designstudioet Fish and Pink i et kreativt samarbeid med sin ektemann Martin Eckerberg.

Kunstnerens nettside

Fanny Ollas Mental Landscapes Blue Longings 2018