MOMENTUM PRESS TOUR

14.mai - 14.mai

Siden starten i 1998 har MOMENTUM etablert seg som en internasjonal plattform for diskurs og dialog, samtidig som den har vært viktig for den lokale kunstverdenen.Biennalen har siden den gang etablert seg som en av de mest spennende plattformene for moderne kunst i Norden, og har tatt viktige kuratoriske grep for å definere det kontemporære i de nordiske landene. Nå, etter 20 år, feirer en av de eldste nordiske biennalene sin tiende utgave med et program bestående av 29 internasjonale kunstnere. Samtidig som biennalen gjenoppdager viktige verk fra sin fortid, fremhever MOMENTUM10 også nye, relevante perspektiver. Momentum fortsetter å utforske det Nordiske og internasjonale fra sin lokale kontekst, og med denne internasjonalle presseturneen inviteres profesjonelle, journalister og studenter til å ta del i diskusjonen om biennalen som format og det nordiske perspektivet.

 

Torsdag 11. april 2019:
GIBCA og MOMENTUM presenterer sine 10. utgaver – Velkommen til diskusjon og bokutgivelse hos Iaspis/Konstnärsnämnden
Göteborg International Biennial for Contemporary Art 2019 – Part of the Labyrinth og MOMENTUM10 – The emotional exhibition har gleden av å invitere deg til en offentlig presentasjon og slipp av MOMENTUM10 – The Reader utgitt av Art and Theory Publishing.

 

Torsdag 2. mai 2019:
MOMENTUM besøker den Nordiske Ambassaden i Berlin
Offentlig presentasjon av direktør Dag Aak Sveinar og kurator Marti Manen ledsaget av V.I.T.R.I.O.L., en performance av Lucrecia Dalt og Regina de Miguel.

 

Tirsdag 14. mai 2019:
MOMENTUM besøker den Norske Ambassaden i London
Presentasjon av The Emotional Exhibition ved direktøren for Momentum, Dag Aak Sveinar, og kurator Marti Manen. Etterfulgt av Q&A med moderator Jenny White fra the British Council.
By invitation only.

 

TIL PRESSEMAPPE

TILBAKE TIL KALENDER

1

Capture_190411_Iaspis_238_MidRes_JPG

Foto: Daniel von Malmborg