GIBCA og MOMENTUM presenterer sine 10. utgaver i Stockholm

11.apr - 11.apr

Velkommen til diskusjon og boklansering hos Iaspis/Konstnärsnämnden, Stockholm

Göteborgs Internationella Konstbiennal 2019 – Part of the Labyrinth og MOMENTUM10 – The Emotional Exhibition har gleden av å invitere deg til presentasjon og boklansering.

Dato: Torsdag 11. april 2019
Tid: 15.00-16.30
Sted: Iaspis, Konstnärsnämnden
Adresse: Maria skolgata 83, 118 53 Stockholm, Sverige
Språk: Engelsk
Enkel servering
Påmelding innen 5. april til: lm@iaspis.se

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) og MOMENTUM – Den nordiske samtidskunstbiennalen arrangerer begge sine 10. utgaver i 2019 og det må feires!

Momentum og GIBCA har siden oppstarten bidratt til pågående diskurser i det internasjonale samtidskunstfeltet og samtidig strebet etter å være relevante i sitt lokale miljø. Nå, ti utgaver senere, vil vi diskutere konnotasjonene knyttet til internasjonal praksis og ansvaret det er å handle lokalt. En del av lokal praksis er nettopp å samarbeide med andre nordiske biennaler som jobber med lignende utgangspunkt -og som ofte tar for seg komplementære sosiale og kunstneriske spørsmål. Momentum og GIBCA er bilder på det desentraliserte nordiske kunstfeltet og diskuterer biennaleformatets potensiale i samtiden.

Delta i samtalen mellom kuratorene Lisa Rosendahl og Marti Manen og finn ut mer av planene for de kommende utgavene av GIBCA og Momentum. Møt oss på Iaspis, et sted dedikert til internasjonale møter og samarbeid, for en felles presentasjon av de to biennalene og en diskusjon om relevansen, ansvaret og rollen biennaleformatet har i dag og vil ha i fremtiden.

 

PROGRAM

Velkommen ved Johan Pousette, Direktør ved Iaspis.

Presentasjon ved Dag Aak Sveinar, direktør for Momentum, og Ioana Leca, kunstnerisk direktør for GIBCA, om de respektive biennalene og deres nordiske perspektiv. Hva beter det nordiske for Momentum og GIBCA og hvordan ser fremtiden ut?

Introduksjoner til Momentum10 – The Emotional Exhibition ved Marti Manen, kurator for Momentum10, og til den 10. utgaven av GIBCA – Part of the Labyrinth ved kurator Lisa Rosendahl.

Samtale mellom Lisa Rosendahl og Marti Manen. Hva har det lokale og internasjonale fokuset å si for biennalestrukturen de jobber innenfor? Samtalen modereres av Frida Sandström.

Momentum10: The Reader lanseres. Utgiver: Art and Theory, Stockholm.

Arrangementet organiseres i samarbeid mellom GIBCA, Momentum og Iaspis, Konstnärsnämndens internasjonale program for billed- og formkundtnere

www.gibca.se

www.momentum.no

www.iaspis.se

 

Til pressemappe

Til Facebook-arrangement

Tilbake til kalender

1

2